Ook via Vakgroep Wilde Weelde houden we onze kennis up-to-date en delen we informatie. Op het gebied van natuurlijk tuinieren is dit netwerk een gedreven specialist.

Vakgroep Wilde Weelde is een vakvereniging van bedrijven, verspreid door heel Nederland, die milieubewust werken vanuit een ecologische visie aan een natuurrijke omgeving. Het zijn hoveniers, kwekers, ontwerpers, boomverzorgers en leveranciers van verantwoorde tuinmaterialen.

Vakgroep Wilde Weelde hanteert een aantal uitgangspunten die gedeeld worden door de aangesloten bedrijven:

Door gebruik te maken van die uitgangspunten voelt een Wilde Weelde-tuin fijn aan door de juiste verhoudingen, stromende lijnen, natuurlijke materialen en de nadruk op veel levende elementen. Een tuin vol bloemen, vlinders & bijen, vogels, egels en waterdieren. Denk aan speelse stapelmuurtjes, natuurlijke vijver, stoere pergola natuurlijke tuinafscheiding van wilgentenen bijvoorbeeld of een takkenril en eigenzinnige plantenkeuzes. Een tuin waar in elk seizoen iets valt te ontdekken en te beleven. Werk je met deze uitgangspunten dan is je tuin van nature onderhoudsarm.